Semestertider och bokslut
2011-06-28
22:49:06

Satt härom dagen och tittade lite i almanackan... och konstaterade att nästa gång jag har det lite lugnt på jobbet igen är troligen i mitten på augusti... snacka om upplyftande... noooooot!! Det är ju semestertider... och just nu är halvårsbokslutet i full gång... den här och nästa vecka... och jag hinner inget av mitt eget jobb... varje gång jag ska ta tag i nåt dyker det upp nåt annat som jag måste ta tag i... och dagarna i den här månaden börjar liksom ta slut... och jag måste få ordning på grejerna i juni... När vi väl tagit oss igenom bokslutet går min kollega på semester... då blir jag ensam i vår lilla grupp på två... och när hon är tillbaka är det dags för nästa månadsbokslut... tjohooo.... Är helt mossig i huvudet redan... säger konstiga saker... hahaha... ja mer än vanligt då... så ja... stressen börjar både synas och höras nu... men i och med att jag kommer att ha fullt upp kan man ju hoppas att dagarna går fort... att tiden överhuvudtaget går fort... För då är det nästan dags att flytta... wiiii... :biggrin: Så blir det tyst här på bloggen... så vet ni vad det beror på... med största sannolikhet någon form av "meltdown"... :wink:



Grattis Greger!
2011-06-27
11:09:52

Idag fyller vårt gosetroll Greger 3 år! :wub:

Grattis till Gregers kullsyskon också! :biggrin:




Stock?
2011-06-24
23:56:20

För säkerhets skull vill jag bara förtydliga att jag INTE är inblandad i det här.... hahahahaah... :w00t:



Bust your windows
2011-06-24
14:34:55

Alltså shit vad mycket jag missar jämt... En gammal låt som jag helt missat... men som nu går på repeat...



Not happy
2011-06-22
15:50:18

Ja som ni märkt så händer det inte så mycket på bloggen... jag har helt enkelt ingen lust... vill ingenting... har hamnat i nån svacka som jag inte tar mig ur... Det känns som om någon annan styr mitt liv... jag vill inte vara med... vill bara hoppa av... ser framför mig en framtid som inte ser ut så som jag hade hoppats... och visst... det är klart att det går att styra om förr eller senare... men det är just det att det är så långt kvar fram tills dess... Ett av alla problem är ju den här jävla vattenskadan... HSB skulle kontakta någon firma som då skulle komma och börja riva i vår lägenhet... ingen har hört av sig så T ringde till den där nissen på HSB... gubbjävlen mindes ingenting!! T fick förklara hela grejen och säga att "du har varit hemma hos oss och mätt och grejer"... och till slut trillade polletten ner hos gubben... "jo men nu minns jag... det var ju det där radiatorärendet" (typ så)... Jamen hallå!! Vi har brådis! Vilket vi då talade om för den här gubbjäveln... ett flertal gånger... han var ju dessutom så jäkla bright att han föreslog att vi kunde ju ta foton på lägenheten och ha en visning INNAN vattenskadorna är åtgärdade... yeah right... för det är ju just vattenskadade lägenheter som säljer bäst... eller hur... Suck!! Orkar inge mer...



No habla ingles
2011-06-17
13:01:43

Brukar inte börja mina mornar på jobbet med att skratta... men igår fick jag göra det... tyvärr var det åt mig själv... men aja... shit happens... jag var ju tvungen att berätta för kollegorna... Jag har ju alltid tyckt att ja ok... min engelska är inte världsbäst men jag kan ju liksom göra mig förstådd och så där... bara det att jag inte känner mig bekväm i att prata engelska... och det speciellt på jobbet... (efter lite alkoholintag pratar jag plötsligt flytande engelska utan några som helst problem... men det är ju en helt annan sak...) Igår morse stötte jag på vår engelsktalande chef och vi sa våra god-morgon-fraser och så vidare... så långt var det ju ingen fara... men sen började han ställa frågor om huset... och vi kom givetvis in på vattenskadan i lägenheten och allt det där... Jag undrar om han fattade nåt utav det jag sa... det var hemskt... det var som ett hackigt mobilsamtal där det liksom bryts hela tiden... man hör bara halva orden... uttalet var gräsligt... jag hittade inte orden... jag fick försöka med svenska ord... blev mer och mer nervös ju mer jag insåg att det gick käpprätt åt skogen... ja... ni kan ju säkert tänka er hur det var... Har ju jobbat i Wales en gång i tiden... när jag läser är det i stort sett bara böcker på engelska... så jag har ju tänkt att det borde ju sitta kvar lite grann iaf... men jag har uppenbarligen tappat en hel del... kan bara konstatera att jag gjort rätt i att hålla tyst på våra möten... hahaha...



Ett steg i rätt riktning
2011-06-15
15:27:56

Jag är så glad... och lättad... fick bankens besked för ett tag sen... Och det blev beviljat... de kräver inte ett försäljningskontrakt... vi får flytta... :biggrin:



Väntar fortfarande på besked
2011-06-15
11:26:02

Jahaja... onsdag... halva veckan har gått... har inte gjort nånting speciellt och har inget inbokat för resten av veckan heller... Både skönt att inte ha nåt inbokat... men det är lite blandade känslor samtidigt för jag vet ju att jag blir så sjukt uttråkad... :w00t: Idag förväntar jag mig ett besked från banken på vad det nu är för beslut de tagit gällande huset då vi åkte på de där förbannade vattenskadorna... när jag ställde frågan om vad som skulle kunna hända i värsta fall fick jag svaret "Det tar vi då" (alltså när banken beslutat)... så det kändes ju lagom kul att inte få nåt svar... men det är samma sak oavsett vart jag ringer... så vi får väl se hur det slutar... Håll nu alla tummar och tår... :smile:



Tankarnaär på annat håll
2011-06-14
13:15:27

Bloggandet känns väldigt sporadiskt just nu... ingen större lust med nånting... känns som att det mesta går emot oss på ett eller annat sätt... och vi har fler besked som vi väntar på... :sad:



Sol, drinkar och salsa
2011-06-11
17:15:39

Har en kanonbra dag... jag och Sara låg på stranden och solade i en tre timmar eller nåt... och nu sitter vi hos Sara och värmer upp lite inför kvällen... det är snart dags för mat och dusch och sånt... och sen bär det av mot Grönan för en salsakväll... Kommer nog inte att uppdatera mer på bloggen men är desto duktigare på Twitter och Instagram... Twitterlänk finns på den vänstra sidan... och Instagram på den högra... :)



Quelle surprise!
2011-06-09
12:03:19

De senaste dagarna har det pratats om att skattepengarna antingen redan dykt upp eller att folk sitter och väntar... och jag har liksom tänkt att jamen vad kul för dem då... Jag har på nåt sätt vimsat till det helt... jag har typ tänkt att jaha, det är väl dom som gjorde avdrag och grejer som nu då får sina pengar... och att jag redan fått mina för länge sen och dessutom spenderat dom... Det här är så typiskt mig på nåt sätt... hahahah... det är absolut inte så att jag badar i pengar och därför har glömt bort att det är några kronor på ingång... men just att jag har blandat ihop det på nåt vänster... inte för att jag ens vet med vad... :whistle: Men hur som helst... det här blev ju en riktigt bra surprise mitt i allt elände... nu ska "dinerosarna" bara ta och trilla in på kontot också... :biggrin:



Så måste det ju vara
2011-06-08
12:51:12

Nu är det konstaterat... jag är allergisk mot att vakna och kliva upp på morgonen... det är den enda logiska förklaringen... :biggrin: Varje morgon så får jag bända upp ögonlocken... de är röda och svullna... och känslan i kroppen och huvudet är som värsta baksmällan... ja fast utan illamående och oftast utan huvudvärk... Och jag vet att jag sover... så det borde ju inte vara det att jag sover för lite... visserligen drömmer jag en hel del som kanske skulle kunna vara orsaken till att jag är så slut på morgonen... men jag tror mer på allergi-teorin... :wink:



Vill inte behöva vänta
2011-06-07
13:33:27

Första halvan av den här dagen gick ju väldigt snabbt... har mest suttit i telefon... försäkringsbolag, HSB, banken och mäklaren... En första besiktning på vår och grannens lägenhet är gjord imorse... i vardagsrummet var det tydligen inte så mycket fukt... men väldigt höga värden i badrummet... jag hoppas att det börjar hända saker väldigt snart... det börjar ju bli semestertider så då lär väl inget hända... och det vore ju så bra om det här ordnas snabbt så vi kan sälja lägenheten... men men... det är bara att vänta och se... :ermm: Det är väl dags att gå på lunch snart och sen jobba vidare...



Ny sänggavel
2011-06-05
17:20:38

Jo och så den där sänggaveln vi köpte... :biggrin: Första bilden är på en annons... och den andra från vårt sovrum... Den köptes med tanke på sovrummet i huset och då det var ett ok pris på den... tog ingen före-bild då vi inte hade någon gavel utan bara gamla nattduksbord...



Snabbvisit
2011-06-05
16:52:51

Innan vi upptäckte vattenskadan igår så hade vi faktiskt en riktigt trevlig dag... vi var ute på en liten roadtrip... För att göra en lång historia kort... så lånade vi ett släp och körde över en stor bokhylla till min bror i Högsjö... Vi var borta heeela dagen... solen sken och allt gick bra... och trots lite gropiga vägar ibland så gick inga glasrutor sönder... vilket var jätteskönt... :biggrin: Vi blev inte kvar speciellt länge hos brorsan... men vi hann se till att påbörja en ommöblering som han sen fick avsluta själv... fick ett sms igår kväll om hur nöjd han var med sitt "nya" vardagsrum... och det var riktigt roligt att höra... :biggrin:



Ledsen, arg och orolig
2011-06-05
14:47:16

Vet inte vart jag ska börja... lyckas inte ta tag i nåt... jag bara går omkring... Igår kväll upptäckte vi en fläck på väggen i vardagsrummet... när vi började titta lite noggrannare och efter att ha flyttat på allt som stog i det hörnet såg vi att det var blött längs med hela väggen... från golv till tak... jag gick in i badrummet... och det hade runnit vatten längs med den väggen också... Vi rusade upp till grannen ovanför och kollade hur det såg ut hos dem... han hade inte märkt nåt men drog ut badkaret... och mycket riktigt... det rann lite vatten hos honom också... vi kollade även med grannarna på andra och tredje våningen men där var det inget... När grannen ovanför drog ut sitt badkar hittade vi som en inkaklad liten låda... och det var ur den det såg ut att läcka... mitt i allt det här medan sambon och grannen var uppe hos de andra grannarna ringde jag jouren och de skulle skicka någon att titta på det... innan jourkillen ens hann komma började kaklet lossna uppe hos grannen från den här lilla lådan... och när jourkillen kom och släggade sönder lådan kom det ju hur jävla mycket vatten som helst... Det visade sig... att de tidigare ägarna som bodde ovanför oss (grannen som bor där nu har inte bott där i mer än två månader) har själva renoverat lite... hela lägenheten är så dåligt gjord men det är en helt annan historia... de tidigare ägarna har då tagit bort ett element och sen murat in hela jävla "kopplingen" eller vad det heter... med värmereglaget och allt... och då dragit åt nåt så jäkla hårt så ett rör gått sönder... Enligt jourkillen så har det läckt vatten ett tag... säkert en månad i alla fall... och vem vet... kan tydligen varit i upp till ett år... vi vet ju inte när badrummet renoverades... Så efter att jourkillen åkt... satt vi och väntade till strax efter elva... då kom en tjej med en sån där avfuktare som låter som fan och ställde den i vardagsrummet... Nu väntar en låååång process... på tisdag kommer telefonerna gå varma... grannen ovanför behöver nytt badrum... vi behöver ett nytt badrum och vardagsrum... men det vi framför allt behöver... är ett kontrakt på lägenheten... som det var sagt från banken... så måste vi ha ett kontrakt innan vi får flytta in i huset... och hur tusan blir det nu?? Vem fan vill köpa den här lägenheten nu? Inte förrän det är renoverat... och hur lång tid kommer inte det ta? Det här är inte vårt fel... så frågan är nu vad banken säger... vet inte alls hur sånt här funkar men som jag ser det just nu... i värsta fall blir vi av med huset... och i bästa fall får vi nån form av dispans... att vi får flytta in i huset medan lägenheten renoveras trots att vi inte kunnat sälja... eller nåt... jag vet inte... Hur som helst... allt känns förjävligt just nu... :sad:



Det går så fort...
2011-06-04
12:14:14

Det är underbart med ledighet... tiden går så fort och dagarna flyter ihop... är helt snurrig... minns inte riktigt vad vi pysslat med alla dom här dagarna... :biggrin: Så det får bli en riktigt kort uppdatering... Onsdag: Halvdag på jobbet... sen gjorde vi säkert nånting mer men det är liksom helt borta just nu... tror jag var sjukt uttråkad... Torsdag: Bokade en ny soffa till huset... på kvällen var vi och hälsade på i vårt kommande hem... och mätte lite och så... jättekul... de som bor där nu är så himla gulliga... de har köpt en sån där bastuande som jag skrev om förut som inflyttningspresent till oss... Fredag: Åkte runt och letade efter ett soffbord... vi var fan överallt... men det slutade med att vi hittade en sänggavel istället... :biggrin:



1-0 till katterna
2011-06-01
00:12:49

Våra katter är då inte dumma... I och med att kattluckan tagits bort från balkongdörren så de inte kan komma och gå som de vill... så verkar de ha bestämt sig för att bryta sig in i sovrummet så fort vi inte är hemma... Först tog de sig förbi gallerdörren... som i och för sig inte är låst... genom att öppna den på nåt sätt... så vi ställde en korg med grejer framför gallerdörren för att de inte ska kunna öppna den... idag ringde husse och berättade att när han kom hem så hade korgen flyttats och dörren var öppen igen... under mattes täcke låg Sessan och sov sött... vi får helt enkelt vara mer påhittiga i fortsättningen... :biggrin:

Greger

Sessan









 

RSS 2.0